Om oss

 

Hej på er!

 

Jag heter Lisa. Här i Kållby driver jag med familjen, man och tre barn ett litet jordbruk med ekologisk vallodling, skogsbruk och inackodering av hästar. Jag går en utbildning till NH-instruktör och håller kurser och lektioner i hästkommunikation.

 

Idén med att börja hyra ut lösdriftsplatser fick jag sensommaren 2004 när syrran köpte Tinnock, en häst som levt fritt på Irland och sedan kom till Åland via Sverige som 2-åring. När han kom till oss började jag fundera på om en häst som vuxit upp fritt ska börja stå i stall en stor del av tiden. Kunde man inte också här låta hästarna leva lite mera naturligt?

 

Hade egentligen inte före det tänkt tanken att man kan ha hästar på något annat sätt än installade. Så jag prövade från hösten 2004 att ha Tinnock och våran shettis, Napoleon, ute dygnet runt vilket jag märkte att de mådde väldigt bra av. På den vägen är det och sakta men säkert har de inackoderade hästarnas antal ökat.

 

Vi tar emot inackoderingar på lösdrift, dvs din häst får gå i stor hage på ca 10 ha, med både skog och bete. De går ute dygnet runt, vinter som sommar. Hästarna här lever tillsammans i flock. De har tillgång till två ligghallar, automatisk vattenkopp i LeoVegas hagen och höhäckar utplacerade på flera ställen i hagen. Betet i hagen mockas dagligen. Ridplan, Picadero och Manege finns. På gården finns inackoderade hästar samt tre egna hästar, Keyjey, Tuffy och Cobrah.

 

Övriga djur som finns på gården är fem får av rasen finsk lantras, två katter och en hund.

 

 

Våra katter:

      

Tossan                                                      Ludde

 

             

Fåren:

Från vänster: Vivi, Anna, Vilma, gråa Greta, Vera

 

Våran Greta med Ludde

 

Foto: Marjo Emmes

 

Våra hästar Keyjey, Tuffy och Cobrah,